Pannekaker og Multegelé med Cointreau
07.10.2011
Man behøver ikke være barn for å elske pannekaker. Med en liten enkel vri kan du lage en nydelig dessert. Her i stilig dressur med multe og høstens frukter.
LUFTIGE PANNEKAKER:
3 EGG
3-4 DL FARRIS
MATFLØTE, EN GOD SKVETT
4 DL HVETEMEL
2 SS SUKKER
1 TS BAKEPULVER
1/2 TS SALT
SMØR TIL STEKING
- Skill eggeplommene fra hviten. Pisk litt av hviten for hånd. Bland det våte i det tørre og få ut alle klumpene. Ha den piskede hviten i røren til slutt for ekstra luft.
- La røren få svelle i minst en halvtime.
- Stek tykke pannekaker gyldne på begge sider i smør.
- Server pannekakene lunkne eller kalde med forskjellige typer bær eller frukt, Fersk aprikos, bjørnebær, jordbær, blåbær, moreller med valnøtter smaker godt.
- Til drysses melis over bærene.
- Is og multegele m/Cointreau er en selvfølgelighet og haes på ved servering.
Oppskrifter og bilder er delt etter avtale med Romstad Gård. Dere finner flere av deres produkter her.
God fornøyelse