Spekematlag
Spekemat kan serveres til nesten alle anledninger. Dåpsfest, konfirmasjon, bryllup, brusdager med mere. Det finnes et uttall av varianter spekemat og minst like mye tilbehør, så et velfylt koldtbord med pekemat er et riktig fetsmåltid.
Dog skal man heller ikke undervurdere det enkle. Godt spekemat, godt flatbrød og litt god rømme er en fest i seg selv.
Når det gjelder å dekke koldtbord/spekebord dukker alltid mengdespørsmålet opp. Man kommer lang med ca 150 gram spekemat pr pers. Har du da enkelt tilbehør, så er man ofte i mål, og fyller du på med litt ekstra tilbehør, så får du litt spekemat til nattmat også. Blir det enda litt igjen, så er det holdbar vare, så ingen fare med det.
Hva tilbehør angår må man selvsagt ha rømme, flatbrød og eggerøre. Pottsalat, litt salat og godt brød hører også med. Jo mer tilbehør, jo mindre spekemat går det. Utover dette setter nesten bare fantasien grensen. Melon, jordbær, asparges, oliven pluss mye mer.
En av de store fordelene med spekemat er at det med fordel kan gjøres klart flere dager i forveien. Skjær og legg opp spekematen på fat og lagre det kjølig. Festdagen tar du det ut og pynter raskt. Da slipper du å bruke hele dagen på matlaging.
God fornøyelse.