Spekemat til hverdag og fest
Skal du ha familie og venner på besøk ved store anledninger, er det deilig å kunne servere et spekematbord. Her kan hver enkelt velge etter sin egen smak, og nyte det i sitt eget tempo. Når man skal more seg, og festen skal vare hele natten, er det perfekt med mat som holder seg til alle gjestene har gått.
Et spekematbord passer til alle store anledninger som dåp, konfirmasjon, bursdager, eller rett og slett et hyggelig vennelag. Beregn ca. 150g per person når du har enkelt tilbehør som salat, flatbrød og rømme. Har du tyngre tilbehør som potetsalat og eggerøre, eller at spekematen er en del av en rett, kan du beregne mindre ca 130g. Som regel går det mest spekeskinke, så det kan være lurt å beregne halvparten av denne. Resten fordeles på fenalår og spekepølser.
Ulike typer spekemat:
Spekeskinke
Fenalår
Spekepølser
Snabb
Chorizo
Tilbehør til spekemat:
Potetsalat
Eggerøre
Grønn salat
Waldorfsalat
Rømme
Rømmegrøt
Brød, flatbrød
Smør
Frisk frukt